Wednesday, December 29, 2010

Budak menangis kalah bola

Hehehe Malaysia menang piala AFF suzuki
aggregate 4-2
congrate Malaysia
wohoo~!!!!

tapi ternyate org2 Indon tk puas hati
siap ngutuk2 Malaysia negaraku yg tercinta uhuh
yg diorang besar2 kan isu laser itu je laaa
ayat diorang aduh...
cube bayangkan
tk kan la laser tu jadi sbb utama kalah ish3
banyak lagi faktor nye...
tapi ape nk buat
kalau otak manusia ni tk boleh
fikir jauh
lepas bace komen2 tu bukan rase nk marah tapi rase nk gelak
guling2 serious rase nk gelak
mcm ni rupenye org indon
sebabkan 1 sukan
(bola sepak)
siap nk berperang2 lagi tu hahaha


cube tengok gmba kt bawah ni
klik kalau nk besarkan
sampai kan upin ipin yg tk de kena- mengena pon jadi mangsa
hahaha lawak

yg ni jenis tk sedar diri
org Malaysia masuk Indon kebanyakan nye care halal
tk mcm diorang masuk negare ni
sebok nak banding2 kan negare besar/kecik
negare mmng besar...
kalau otk kecik org boleh pijak bile2 mase je

p/s Malaysian ni nasihat dari saye yek tk payah laaa kite nk layan mereka2
yg mcm ni tk kemane pon baik kite sibuk majukan negare dari sebuk
membalas komen diorang ni
yek

Majulah Sukan Untuk Malaysia~!!!


Kumpul sampai muntah

Ni la kerje saye hehe
mengumpul
saye dah ade sume series
except yg belum kluar lagi le heheh
tk best la kalau tengok yg baru tanpe
tengok sequel yg terdahulu
mane laa tau dah lupe
kalau tengok yg baru tk feel pulak
hehhee
~baru masyukkkk~

bukan crite ni je
banyak lagi cerite lain yg ade sequel saye kumpul
mcm
-jurrasic park
-the lord of the ring
dan lain2
hehe
rakan2 mau ke???
yg bernasib baik sahaje yek hehe



















Sunday, December 26, 2010

bye2 chatting space

to all:
i have suspended my Facebook and all others chatting space
for temporary
don't fell bad..
because i'll not going to remove all of you
this is for temporary purpose
I'll be back
no matter when I'll open it back

sincerely

Monday, December 20, 2010

bermain dengan photoshop lagi



kali ni try buat wallpaper hehe
tk menjadi sangat
tk pe lain kali buat lagi hehehe

Saturday, December 18, 2010

Kecewa~sedih~

nothing in my mind right now
everything is about
regrets~
feel down~
super disappointed~
angry~
crying deeply in my heart~
super sad~

hope something changes
hopefully to completely change
hope for every things to change

Thursday, December 16, 2010

Aku dan CNblue

bile ckp pasal muzik...
org lain pon suke denga muzik
tapi diorang suke pulak tengok rupe
admit je la kan lagi-lagi perempuan hehhe
jgn marah yek..
from my eyes....
aku suke denga muzik tapi tk de la memandang rupe sanagat
tk kesah la buruk mane pon kan penyanyi tu hehe
yg penting nye lagu die yg aku nk denga hehe
baru-baru ni my sister tetibe je pasang lagu korea entah tk penah
dengar name kumpulan nye..
hehe aku admit yg aku suke gak music korea
biar la lantak org nk ckp ape janji sdp
budak rumah aku pon ckp banyak lagu korea dlm handphone aku hehe
aku dengar sbb sedap bukan nye minat
budak2 rumah sewa aku mmng suke denga lagu rock kapak heheh
pastu kadang-kadang diorang pasang lagu indon yg lame2
sedap gak hahaha
kalo diorang nyanyi kadang-kadang aku pon join hehe

berbalik kpd crite asal..
sbenar nye bebrape hari lepas kakak aku pasang lagu korea
yg mmng aku tk pernah denga bile denga lame2 mcm sedap plak huhu
name kumpulan die CNblue mungkin ramai yg dh tau aku je lmbat hehe

lagu yg diorang bawak mmng sedap
agak catchy dan sedap didengar..

pastu ade gak senior prempuan share lagu korea kt facebook
aku pon gatal tangan klik laa
nk dengar punye pasal sbb die ckp sedap laaa itu laaa
and i admit muzik die mmng sedap FTisland name group die..





tu je untk post kali ni
bagi yg nk tengok music video die sile la browse sendiri kt youtube
walaupon link yg dibagi adalah youtube tapi gmba aje...

emergency post ni sbb blog dah mule bersawang hehe...

Wednesday, December 8, 2010

My new Hobby

my sister's wedding

One more edited by me

Tuesday, December 7, 2010

Pictures mania

baru cube nak edit2 gmba pakai adobe photoshop cs4
kualiti gamba kreng sbb pakai camera handphone sony ericsson k660i je huhu


KLCC


kajang silk highway

Sg Tekala recreational park

Masjid besi Putrajaya

Sunday, December 5, 2010

tag lagi

Tag lagi thank you la ye cicak kobeng sbb mengtag saye lagi hahaha
nak jwb tag ni tapi ade plak syarat-syarat die huhuhu

ni die syarat-syarat die (mmng banyak songeh la sape yang buat tag ni hik3 :


  • Mula2, masukkan SEMUA (semua lagu faham? SEMUA! Jangan nak pilih2 k?) yang korang ade kat dalam lappy tu ke dalam playlist Winamp or Windows Media Player or VLC or Gom Player or apa2 je la yang buleh putarkan lagu korang tu :D
  • Make sure yang play mode korang ialah SHUFFLE.
  • Then, jawab 20 soalan ni mengikut setiap tajuk lagu yang korang dengar tu.
  • Korang kenalah explain sikit2, or ciput2 pasal lagu tu dengan soalan2 yang dilontarkan (perahla otak tu sikit ya^^)
  • N, kalau nak jawab soalan seterusnya, klik next punye lagu la. :)
tambahan
  • nk tambah satu syarat- kalau korang rase lagu tu tk bersesuaian ke hape ke sile la shuffle sampai sesuai yek hek3~

baik lah nk jwb da ni hek

1. If someone says "is this okey?", you say?
Tearin' up my heart-NSync
da shuffle tetibe kluar lagu ni hahaha

2. How would you describe yourself?
Muzik-4Minute
aku suke denga lagu ni hehehe~itu lah aku hek3

3. What do you like in a guy/girl?
Try-Asher Book
kalo suke jom same-same cube hek3~


4. How do you feel today?
TTL2- T-ara & supernova
feelling gembira hari ni yeah~!!


5. What is your life's purpose?
I Know You wont- carrie underwood
zZzZz....

6. What is your motto?
A whole new world-OST DISNEY aLLadin
aku suke denga lagu ni sbb muzik die best yuhoo

7. What do your friends think of you?
I'm yours- Jason Mraz
erk...

8. What do you think of your parents?
island in the sand-weezer
my whole world lek~


9. What do you think about very often?
unikl- nakhoda kemajuan
oh result ku~!!


10. What is 2+2?
this I promise you-Nsync
Ipromise the answer is 4 yeah~~


11. What do you think about your best friend(s)?
I drive myself crazy- Nsync lagi~
korang mmng drive myself crazy laaa hahaha


12. What do you think of the person you like?
Nobody- wonder girls
nobody~nobody but you~!


13. What is your life story?
Live your life - rihana ft TI
live your live~!!!


14. What do you want to be when you grow up?
Billionaire-travie mccoy ft bruno mars
paham2 sendirik haha

15. What do you think of when you see the person you like?
kau bukan aku- tilu
apakah~??


16. What will you dance at your wedding?
Hero-enrique iglisias
sbb lirik first die ( would you dance if I ask you to dance) wakaka


17. What will they play in your funeral?
surah Yaasin
insaf2

18. What is your biggest fear?
I need to know-Marc antony
blupp blupp

19. What is your biggest secret?
because of you- after school
arghhh..

20. What will you post this as?
Just want you to know-back street boys
just want to let you all know lah


Sunday, November 28, 2010

Tag from Ichaq

YOU ARE SWEETER BLOGGER LIKE CANDY



1. Follow her blog.
Done

2. Paste the award given
Already done haha

3. It must start the entry with this title:

YOU ARE SWEETER BLOGGER LIKE CANDY

Also done haha~

4. Tag 5 your blogger members.



Saturday, November 20, 2010

troll lagi ish3~

salam...
rajin pulak nak update blog
maklumlah tengah cuti panjang boring-boring
update blog buka FB tu je la yang tau

macam ni la dipendekan cerita
tadi saya baru lepas bace blog seseorang. Dia menyampaikan pandangan dia
terhadap sistem pembelajaran dekat Malaysia
kalau die ada pandangan mesti la orang laen pon ade pandangan kan??

okay ni pandangan saya pula..
saya tak nak tulis panjang-panjang lebar ngatok pula
orang lain nak baca

Dalam blog tu banyak bercakap pasal otak orang Malaysia ini
ibarat otak yang tk boleh berfikir dengan sendiri.. sebagai contohnye
pelajar-pelajar sekolah ni banyak bergantung kepada buku teks
yang dibekal
seolah-olah kita tk diajar untuk menganalisis maklumat
cuba anda bayang kan kalau dekat sekolah tak ada buku teks dan sukatan pelajaran..
o.k sebagai contoh:

cikgu masuk kelas melenggang selapas itu dia tulis tajuk kat papan hitam belajar sendiri
akses la maklumat tu sendiri berdasarkan tajuk yg die dah bagi kalau tk faham pon cari
dalam buku kalau tk faham juga pandai-pandai la sendri janji exam semua lulus

kalau macam itu la sistem pembelajaran kat Malaysia hacur budak-budak.
seddangkan yang dah bagi buku pun tk dibaca ini pula suruh cari sendiri
sebenarnya lah kan buku-buku dan sukatan pelajaran tu cume dibuat untuk tongkat sahaja
bukan la disuruh pelajar-pelajar sekolah ikut bulat-bulat

sebagai contoh:

"dalam satu soalan die tanye kenapa kalau kita tampar org~org tu rasa sakit"
then jawapan die tk de dalam buku teks sekolah tak ada jawapan dia..
itulah tugas seorang pelajar sebenarnye mencari jawapan lebih dari berpandukan
buku teks sekolah sahaja dan terima bulat-bulat apa yang ada dalam tu
sekolah tak buat library tu saje-saje untuk student melepak buat bising~

"there's lot of knowledge in there so it's students obligation to extract them"

ada ke cikgu-cikgu sekolah cakap
"awak jangan bace buku lain~bace buku teks je"
sepanjang saya belajar kat sekolah smpai la ke universiti
tak de pula cikgu cakap macam tu
tak tau la dekat tempat lain kalau ade rasanya cikgu tu dah gila
dan wajib dicampak kedalam gaung

sebenarnya semua ini berbalik pada student..
pupuk nilai minat untk belajar dan minat untk baca lebih dari yang diajar dekat sekolah.

Teringat cikgu saya ckp dulu

"cikgu dekat sekolah ini hanye boleh membimbing~ yang selebihnya awak kena usaha sendiri"
ibarat seekor unta bersama pemiliknya ditengah-tengah padang pasir.. pemiliknya hanya membawa unta itu ke kolam behampiran tetapi terpulang lah sama ada unta itu nak minum atau pun tak

tapi kalau berdasar kan org Malaysia ni kalau org bimbing macam mane sekali pun
kalau tak ada minat nak belajar tu tak jadi jaga

sebenarnye semua berpandu pada sikap kita
sebab apa org putih bole berjaya walaupun tak ade exam penting??
sebab diorang minat belajar
minat membace lebih

sebab apa diorang diorang boleh berjaya tanpa sukatan pelajaran??
sebab diorang minat untk belajar
dan banyak membaca



ada pandangan?? jom kita bincang.



Friday, November 19, 2010

Tag

~TAG DARI WIRDAH~

1. Apa benda yang penting dalam hidop ko?
laptop~ duit~ handphone

2. Benda terakhir yang korang beli menggunakan duit korang sendiri?
Nasi goreng daging masak merah kt kedai bawah rumah hehe

3. Dimana tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan dan tema perkahwinan korang nanti?
Istana ~bole??

4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?
bercinta ngan note dan buku2 yg tk abeh ditelaah lagi

5.Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
Entah~tengok mood hehehe

6. Dimana korang selalu jumpa kekasih korang?
atas meja~(laptopku)

7. Novel / buku / majalah yang terakhir korang beli?
1.Principle of Microbiology(MLT)-photostate je~ mhl nk beli original nye
2.Medical Biochemistry(sape entah author nye)- RM 90++

8. Apakah nama penuh korang?
Mohamad Hasril Bin Abd Hamid

9. Antara mak dan ayah,yang mana korang lebih mesra?
No antare~ dua-dua mesra gitu haha

10. Namakan orang yang betul-betul nak jumpa dalam hidup korang?
patient kt hospital ( akan aku tikam vein korang nnti hehe)

11. Adakah korang basuh baju sendiri?
kadang2 basuh sendiri kalau dh mls sngat sumbat dlm beg anta dobi

12. Dimanakah tempat yang betul2 korang nak pergi?
Korea + Paris (aku tengok dlm crite mcm lawa je sceneries die)

13. Pilih salah satu,peluk atau cium?
Peluk kucing gebu ( aku suke kucing)

14. 5 benda yang korang sangat-sangat sayang dalam hidup korang?
1.Family
2.Myself
3.kengkawan
4.barang2 ku
5.Kereta ( akan dtg hehehe)
15. 5 lagu yang paling korang suka dan selalu dengar?
5?? hmmm yg pasti kalo aku denga best tu la aku ulang sampai muak heheh

16. Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut tahun lepas?
10 julai ~kt umah

17. 6 orang blogger yang korang nk tag.
5 topek(walaupon dah di tag hehe)
18. cerita sikit bloger yang pertama korang tag.
hehehe suke ayammmmm

sincerely from me,

Blogger Award


Award 1: extraordinary blogger



Award 2: Beautiful Blog


Award 3: best blogger

This award goes to my blogger friends


post more exclusive news next time =)


Angkasawan

salam....
kesian aku tengok Syeikh Muszaphar Syukur..
mcm-mcm la die kene pasal die kene anta gi ISS..
org ckp membazir la..
itu la ini la
sampai die nak kawen pon org pertikaikan
huhuhu
cam ni la bab-bab experiment2 tu aku tk tau
tapi yg aku tau mase gi lawatan sambil belajar sem 1 dlu kat
UKM Medical Molecular Biology Institute (UMBI)
experiment die masih lagi dlm kajian
tk tau la sampai bile nk siap~ biase la nk wat kajian
bukan nye memasak 2-3 minit dah siap ish3~
tau tk peciptaan penicillin berapa lame ??
12 tahun!!
jadi bende kajian cam ni sebenarnye makan mase...
kalau nk tulis lab report sekali pon lepas sume nye dah selesai~

ok pasal yg angkasawan kite tk di iktiraf tu:


NASA tidak mengiktiraf angkasawan pertama negara sebagai angkasawan, tapi sebagai peserta penerbangan angkasa sahaja atau spaceflight participant. Russia menggunakan istilah kosmonaut , bukan astronout. Hanya Russia (ROSCOSMOS) sahaja yang mengiktiraf angkasawan pertama negara sebagai angkasawan bertauliah atau dalam istilah Russia "Cosmonaut". Ini adalah kerana, Sheikh Muzaphar Shukor dh menjalani mcm2 latihan khusus angkasawan kt Pusat Latihan Angkasa Yuri Gagarin sebagai persediaan untuk ke Stesen Angkasa Antarabangsa (ISS) yg melayakkan beliau menjadi seorang angkasawan dan pergi ke ISS.
korang ingt senang ke nk lepas latihan tu~~

lagi satu
NASA dlu bagi pengiktirafan kt org yg jejak kaki saje dpt pangkat astronaut tk kire laaaa
die pelancong ke~ dokter ke~ ahli politik ke~ asal kan die jejak je ISS tu kire astronaut
tetibe bile sampai org Malaysia gi angkase diorang tukar plak syarat
diorang ckp hanye org yg berupaye mengendalikan kapal,jadi jurutera angkasa,ngan jadi kapten kapal ISS je layak...
angkasawan kite hanye tau asas je pasal angkasa then ditugaskan wat kajian mengenai cell cancer dan etc...
lagi pon angkasawan kite sebenarnye tk mengikuti pakej angkasa NASA iaitu melalui USA~ angkasawan kite ikut pakej Russia jadi pengiktirafan NASA tu tk diperlukan sebenarnye Malaysia tk bayar pon kat USA untk menilai angkasawan sendiri~

tk yah la kite nk menilai org kalau tk nmpak dengan mate kepale sendiri
setakat bace blog org~ org yg tulis tu pon tk tau ape2
senang2 je kite nak menunding jari~ckp org tu salah laaa~ tk betul laaa
dan sebagainye....

tk yah la risau Russia pon iktiraf Syeikh Muszaphar tu angkasawan bertauliah/cosmonaut
cosmonaut tu asal dari Cosmology dan merujuk kepada skop bidang yang lebih luas meliputi angkasa, orbit, mengetahui asas ilmu angkasa atau astronomy, berupaya membuat kajian sains di angkasa, mengetahui selok-belok teknologi maklumat walaupun pihak yang terlibat tidak tahu mengendalikan kapal angkasa, tidak menjadi ketua atau commander di ISS dan tidak menjadi jurutera angkasa. Ni sbb sape je yag lulus dan melepasi ujian intensif yang ketat dan ssh kt Pusat Latihan Angkasa Yuri Gagarin di Moscow Russia, layak dibagi tauliah sebagai angkasawan atau Cosmonaut dari pihak Russia dan layak pergi ke angkasa atau ISS. Pihak Russia iktiraf sape saje yang dh melepasi ujian sebagai angkasawan dan dh pegi ke angkasa, sebagai Cosmonaut walaupun seseorang itu pergi sebagai peserta penerbangan angkasa/pelancong. Ini sebab bukan senang untk seseorang itu untuk menjalani latihan angkasa dan pegi ke angkasa.



Sunday, November 7, 2010

Exam Fever

tomorrow
november 8 2010
pray and praise to ALLAH may
this following week become smooth
and
please my family, friends
wish me a very good luck
hope that i can pass through this week with full of ease
very nervous~
very scare~
it's like a bullet shoot through my heart

EXAM FEVER!!!


Wednesday, November 3, 2010

alasan~


lamanya tk update blog
hari ni saya still study phatophysiology yg ssh nk ingat N hafal
bayangkan sume jenis penyakit nk kene tau aduhh ssh dari penyakit otak smpai laaa ke kaki sume kene hafal~
name-name die sume kene tau
kalau tk bace jawabnye mengange la dlm exam hall nnti hmmm

huhuh hari ni saye nk bagi pendapat satu je
penah tak kite berade dalam satu condition
bile kite tk siap sesuatu kerje N kite cube bagi tau alasan kite kat org tu~ salah satu alasan nye kite ckp kite tk cukup mase nk wat bende tu tapi kite dah cube yang terbaik.
lepas tu dengan tibe-tibe nye kite kene marah maki herdek N segalenye~ tk ke terngiyang telinge kite~ pastu org ckp "kenape org lean boleh ade mase ko/awk tk ade" waktu tu rase kalau ade bende kt sebelah tu rase mcm nk hentam je org yg ckp tu
ade ke patut mase harian kite dibanding kan dengan org laen.
Mmng la Allah bagi mase 24 jam dekat sume org tak lebih tk kurang kan~ tapi masalah nye cube kite tengok rutin harian org tu sebuk ke~
tk ke~ boleh ke nk dibanding kan dengan seorang executive officer ngan penganggur kt rumah~ dah tentu nye penganggur tu berlambak lambak mase die mcm boleh buat~
dari perspektif student lak ade student yg kene pegang jawatan kt U ke kat sekolah ke mesti la sebok nk urus itu ini~meeting sane sini kalo nk dibanding kan dgn student biase yg keje die hanye study mmng banyak mase die nk wat sume bende~
kadang2 bende camni org tk leh faham dan bende tu jadi sangat rumit~tlg la bagi mase kt golongan yg tk ckp mase ni mase lebih sket kesian kt diorang nk settle mcm2 huhuhu

p/s: post ni tk de kaitan ngan mne2 org yg dikenali~cume satu situasi yg terlintas dikepala dan diadaptasi dlm blog hehehehhe


Wednesday, October 27, 2010

best

saye suke care diorang bawak lagu ni~




Thursday, September 23, 2010

dilema

tiba-tiba je malam ni ~ sambil termenung jauh smpai tembus dinding bilik
umah sewa yg tk seberape ni kan
terfikir-fikir plak ape perancangan aku kalo dh abeh study diploma nnti?
adakah nk tros kerja or nk smbong study lagi
huhuhu
kalo difikir-fikir balik elok smbong study degree~
ye la~ i'm studying about medic so kalau nk belajar smpai tahap
diploma je rase tk berbalaoi plak ~ makan duit uncle MARA tiap- tiap
bulan sebanyak RM 630 yg menjadikan aku semakin
membesar(tk nk ckp perkataan laen sensitip hehehe)
but the facts is aku bukan la bosan but kadang-kadang jadi student
pon boring gak~ mengadap buku, lecturer note, gi lecture laa
every day is the same~ i really want to do something different
one more thing
I HATE ORIENTATION WEEK!!
rase mcm jadi hamba abdi untuk 1 minggu
kne jerit-jerit, smpai lambat kene denda la
dari aku form 1 lagi asyik orentasi je~~~
da msok U pon orentasi lagi
haishhh

hmmm i believed that one day ALLAH will open the right path
for me to choose what's the best~



Tuesday, September 21, 2010

invite or not

not invited!
okay this is something that i cant discover why
you guys are my bloggers friends before
but now when I'm trying to read your blogs
then it;s said that I'm not invited!

what the hell is going on with you guys
it's not that I know you guys for for a day
is there something that so secrete that i can't even read
this is blog
people share every things
this really bugging me out okay

this is why I have change my header
you can read by your self

WHY SO SERIOUS



Monday, September 13, 2010

~Selamat Hari raya~

Dah lame rase nye tk usik blog ni huhu
naik bersawang dah

ape ape pon
mule-mule skali saye nk smpaikan

Salam Aidilfitri kepada semua umat Islam yg mengenali diri ni hehe
maaf zahir dan batin

raye mcm selalu balik kampung la
tu la rutin tahunan tk de rutin laen

1st raye balik teluk intan lepas solat jumaat~ pegi umah paksu dulu,
dijamu dgn nasi minyak berlaukan ayam masak merah.. sambal goreng...etc
pastu gi umah pak dak pulak~ mkn lagi aduh boleh pecah perot
boleh dikatekan tiap rumah yg kitorang pegi~keje kitorang asyik mkn je
kenyang~~

2nd raye balik kuala kangsar pulak
as usual la org dtg ramai2 nk beraye mmng busy kt kmpong hik3
tapi makanan kt kampung abeh sbb kitorang yg sental hehe


taon ni kitorang sambut raye dgn org baru
ni dia:
Muhammad Harraz Afham
da sebulan umur die
kalo die duduk kt umah saye ~asyik kne cium je dgn org including me heheh

skang ni mood raye pon da ilang sbb abeh cuti ni start mid sem exam frust btol huhu
nk study pon mls rasenye tapi ape leh buat
still student U hik3

so the last thing for this post
saye nk wish kt sume rakan se U atau kwn yg laen ~yg same naseb cm kitorang

GOOD LUCKS IN YOUR EXAMS




Thursday, August 12, 2010

dikala boring

If I walk would you run
If I stop would you come
If I say you’re the one would you believe me
If I ask you to stay would you show me the way
Tell me what to say so you don’t leave me
The world is catching up to you
while your running away to chase your dream
Its time for us to make a move cause we are asking one another to change
and maybe im not ready

CHORUS
but I'll try for your love
I can hide up above
I will try for your love
we’ve been hiding enough

if I sing you a song would you sing along
or wait till im gone , oh how we push and pull
if I give you my heart would you just play the part
or tell me it’s the start of something beautiful
am I catching up to you
while your running away , to chase your dreams
its time for us to face the truth cause we are coming to each other to change
and maybe im not ready

CHORUS
but I'll try for your love
I can hide up above
I will try for your love
we’ve been hiding enough

I will try for your love
I can hide up above

2x Huh huhhhhhhhhhhhhhhhhh huh huhhh

If I walk would you run
If I stop would you come
If I say you’re the one would you believe me

Friday, August 6, 2010

~PAK CIK~


saye dh jadi pak cik selepas kakak saye
selamat melahirkan baby seberat 3.2 kg
baby boy
di hospital putrajaya pada jam 12 tengah hari (6/8/2010)
saye tk tau name lagi sbb saye tk melawat lagi hik3~


selepas 2 jam dilahirkan


beberapa jam



Tuesday, August 3, 2010

Wednesday, June 23, 2010

dunia yg baru (translated)

dikala malam tiba bulan pun menjelma
kadang2 hujan turun renyai-renyai
aku tk tau nk buat apa
hanya sebuah komputer riba dan sambungan
internet TM steamyx yg selalu menemani ku
hek3~
tu je la rutin harian
mase cuti ni...
ngah boring2 kn aku pon slalu la bukak youtube tengok video clip lagu
ye la asyek main facebook hari2 pun bosan gak
cari aa lagu2
pas tu terlintas plak nk nengok lagu cerite disney
mengenang kisah kecik2 la kate kn
hek3~
bkak la video
alladin=A whole new world
belek punye belek jumpe la ngan video recording session
lagu tu
maknenye lagu yg di nyanyikan oleh penyanyi sebenar die
dan lagu tu di masukkn dlm original film

baru la tau sape penyanyi sebenarnye
punye la lame dengar tapi tk tau sape yg nyanyi
lagu tu sebenarnye dinyanyikan oleh
Brad kane & lea solanga
(lea solanga seorang penyanyi filipina lebih kurang mcm cherice yg nyanyi lagu pyramid tu)





Wednesday, June 16, 2010

Best ke?


Assalamualaikum...

post ni hanye nk bagi tau
org laen asyik sebok je nk tngok
GLEE
smpai dlm youtube pon org dh wat tribute kt tmpat awam
huhu
bkan la kt negare ni
mesti la kt negare luar kalo kt sini agak2 dh lame
kne balun ngan org buat semak je
ye laaaa
cbe bayang kn menari tngah2 org ramai
mau kne hempok je hek3~
ade org ckp cite ni mcm
GLEEK



dlu tertanye gak
ape la cite GLEE ni?~
berkisah kn ape?~
ape bestnye?~

~HUHUHU~

pastu pagi tadi try la nengok GLEE ni kt U-tube
hmmmmmmm~
boleh tahan cite die
best gak
hahahaha
seperti yg dijangke mmng tertarik nk nengok cite ni smpai abeh

kalo boleh la~~~

alang2 kpd mereke2 yg borink maklumlah yg tngah
cuti sem
nk tunggu offer msok U
ke hape ke~
try la nengok cite ni agak best
kt ntv7 pon ade tapi tk tau bile
pandai2 la cari hik3~




video kt bwah ni mase scene tige org cheerleader ngah audition
nk msok GLEE CLUB

jgn fikir bukan tau hik3~



Thursday, June 10, 2010

post ni khas untok Azrul Hakim hek3~

post ni untok Azrul@carum hek3 ~
ni la antare gmba2 student ngan staff Unikl Mestech
-SELAMAT MENJADI WARGA KAMI-


ni mase open day

dekan kami Prof Rahim Md Nor

lecturer & staff

sewaktu riang hek3~

ni gmba dlm lab ngah wat experiment food disease control

same ngan yg atas

ni waktu open day mase ngah wat training health screening
sempat b'gamba ngan lecturer(baju pink) Ms Ezleen Qistina

open day gak kne wat persembahan

last biochemistry class with Ms Ezleen Qistina

same gak dgn yg atas

openday maen dam ular

budak skolah dtg kene tunjok kepakaran sket hik3

selebarate birthday kak shima dlm office Mestech

ni waktu kem jalinan mesra ujong sem 1

library

library

library

open house hari raye aidilfitr
i




semoge selamat menjadi warge kami hek3~~